Monday , July 15 2019
Τελευταία Νέα
Home / Άρθρα / Τα πιο ενδιαφέροντα Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο για το 2015
Τα πιο ενδιαφέροντα Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο για το 2015

Τα πιο ενδιαφέροντα Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο για το 2015

Εγγυημένα οι φθηνότερες προσφορές ξενοδοχείων ΕΔΩ

Σας παρουσιάζουμε, σήμερα, δεκα-οχτώ μεγάλα φεστιβάλ, το καθένα ξεχωριστό, με τη δική του θεματολογία όλα όμως είναι πανέμορφα και τρομερά ενδιαφέροντα.

1. Holi (Festival of Colours), Hindu World

1 1α

Ιερή και πανάρχαιη ινδιουιστική γιορτή που γιορτάζει τον θρίαμβο του καλού εναντίον του κακού.

2. Tomorrowland, Βέλγιο

2 2α

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κκόσμο.

3. Carnevale – Venice, Ιταλία

3α 3

Το 1162 η Δημοκρατία της Βενετίας κατάφερε να αποτρέψει εισβολή εχθρών και από τότε οι κάτοικοί της γιορτάζουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου το Καρναβάλι της Βενετίας το οποίο σηματοδοτεί και την έναρξη της Σαρακοστής.

4. La Tomatina – Buñol, Ισπανία

4a 4

Ο θρύλος λέει ότι η ρίψη ντομάτα ξεκίνησε το 1945 όταν οι ντόπιοι πέταξαν τα λαχανικά σε ενοχλητικά πλάσματα του δάσους και στόχησαν. Τον Αύγουστο περίπου 20.000 άνθρωποι μαζεύονται για να ρίξουν περίπου 150.000 ντομάτες ο ένας στον άλλον.

5. Albuquerque International Balloon Festival – ΗΠΑ

5a 5

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αερόστατων στον κόσμο που καταφέρνει να συγκεντρώνει περισσότερα από 750 αρόστατα στις εννέα ημέρες που διαρκεί η γιορτή.

6. Burning Man – Nevada, ΗΠΑ

6 6a

Πρόκειται για ετήσια γιορτή που τιμά τον πολιτισμό και την τέχνη

7. Thingyan Water Festival – Μπούρμα

7 7a

Κάθε Απρίλιο οι δρόμοι της Βιρμανίας μετατρέπονται σε μία μεγάλη μάχη νερού καθώς οι άνθρωποι γιορτάζουν την έναρξη της βουδιστικής πρωτοχρονιάς.

8. Lantern Festivals – Ασία

8 8a 8b

Η γιορτή έρχεται από την αρχαιότητα και γιορτάζει την δέκατη πέμπτη ημέρα του πρώτου μήνα στο ημρολόγιο Lunisolar. Κινέζοι και Βιετναμέζοι πηγαίνουν σε ναούς με χιλιάδες φανάρια.

9. Garma Festival – Αυστραλία

9a 9

Το φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την πρακτική και τη διατήρηση του παραδοσιακού χορού με τραγούδια και τέχνη.

10. Sanja Matsuri – Ιαπωνία

10a 10b 10

Η Sanja Matsuri είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις Σίντο γιορτές στο Τόκιο. Περισσότερα από 100 φορητά ιερά μεταφέρονται γύρο από την τεράστια πόλη φέρνοντας καλή τύχη στους κατοίκους.

11. Inti Raymi (Festival of the Sun) – Περού

11 11a

Το φεστιβάλ του Ήλιου κατά την εποχή των Ινκας ήταν μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της χρονίας. Η τελετή αποτίει φόρο τιμής στον Ιντι, το θεό του ήλιου.

12. Electric Forest Music Festival – Rothbury, Michigan

12 12a

Το Forest Festival είναι μία εκδήλωση που διαρκεί τέσσερις ημέρες και επικεντρώνεται στη μουσική ενώ το περιβάλλον είναι θεματικό.

13. Elephant Festival – Jaipur, Ινδία

13 13a

Οι ελέφαντες είναι ένα σημαντικό μέρος του ινδικού πολιτισμού και το Μάρτιο γιορτάζονται σε δικό τους φεστιβάλ. Ολα ξεκινούν με μία πομπή από ελέφαντες ντυμένους με κουστούμια και εξεζητημένα κοσμήματα.

14. Day of the Dead – Mεξικό

14 14a

Πρόκειται για την Ημέρα των νεκρών ή Dia de los muertos και και πρόκειται για μεξικανικές διακοπές όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν και να θυμηθούν μέλη των οικογενειών τους. Αυτή η γιορτή έχει τη ρίζα της στους Ατζέκους.

15. International Sand Sculpture Festival – Πορτογαλία

15 15a

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή γλυπτών άμμου σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φεστιβάλ απλώνεται μήκος 1,5 χιλιομέτρου στην παραλία. Κάθε χρόνο 60 καλλιτέχνες χρησιμοποιούν περισσότερους από 35.000 τόνους άμμου για να δημιουργήσουν τα εκπληκτικά γλυπτά τους.

16. Rainforest World Music Festival – Kuching, Borneo

16 16a

Στη μέση ενός τροπικού δάσους χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την παγκόσμια μουσική. Κάθε χρόνο, δεκάδες συγκροτήματα από όλο τον κόσμο καλύπτουν κάθε είδος μουσικής που μπορείτε να φανταστείτε..

17. Cascamorras – Ισπανία

17 17a

Η Guadix και η Baza είναι δύο πόλεις στην Γρανάδα στη νότια Ισπανία. Η ιστορία έχει ως εξής: Ενας κάτοικος της μιας πόλης, πριν 500 χρόνια, βρήκε ένα άγαλμα της Παναγίας και ένας κάτοικος της άλλης πόλης έκλεψε το άγαλμα. Αυτό το γεγονός έγινε αφορμή να γιορτάζουν οι δύο πόλεις κάθε χρόνο με έναν πόλεμο μπογιάς

18. Glastonbury – Αγγλία

18 18a

Το φεστιβάλ λειτουργεί από το 1970 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο

πηγή: alfavita.gr